Image

In Clinica Smile Makers, asiguram toate tratamentele necesare unei danturi sanatoase. Avem disponibile toate ramurile medicinei dentare: profilaxie, protetica, implantologie, chirurgie orala, implantologie, endodontie, ortodontie, etc si RADIOLOGIE. 

Ce reprezinta estetica dentara? Se refera la tratamentele efectuate asupra dintilor care au ca scop imbunatatirea aspectului danturii, atat ca forma a dintilor, cat si culoare.

Cele mai frecvente tratamente de estetica dentara sunt albirea dentara si aplicarea fatetelor dentare din ceramica.

Prin albirea dentara se poate imbunatati doar culoarea dintilor, avand rolul de a-i curata in profunzime prin indepartarea pigmentilor alimentari. Prin albirea dentara, nuanta dintilor se schimba cu 4-5 tonuri.

Corectarea formei dintilor si modificare la nivel structural ,pentru dintii frontali, se face doar prin aplicarea fatetelor dentare sau a coroanelor dentare.

Ce se poate obtine:

 • alinierea dintilor cu anomalii de forma: dinti prea mari sau prea mici, dinti strambi, cu forme inestetice;
 • acoperirea dintilor sparti, fisurati sau ciobiti;
 • pentru acoperirea dintilor colorati inestetic sau decolorati ca urmare a tratamentelor cu tetraciclina, fluoroza, obturatii coronare vechi, tratamente de canal;
 • pentru acoperirea dintilor cu pete
 • in cazul dintilor inghesuiti sau cu spatii intre ei. Fatetele inchid spatiile inestetice ale dintilor frontali - asa numita strungareata;
 • pentru acoperirea obturatiilor inestetice;
 • pentru acoperirea zambetului gingival.

Sunt cazuri in care inainte de aplicarea fatetelor dentare este necesara purtarea unui aparat ortodontic, care are rolul de a pozitiona corect dintii pe arcada si de echilibra ocluzia(muscatura).

Consultatia de estetica dentara contine si opinia medicului ortodont. Ortodontia este specialitatea care se ocupa de studiul ocluziei si aplicarea aparatelor dentare.

Fatetele dentare se aplica doar pe dinti naturali.
NU se aplica in cazul lucrarilor protetice deja existente sau daca dintele nu a fost tratat corespunzator.

Inceperea tratamentului este precedata de realizarea de modele de studiu, wax-up si moch-up. Aceste simulari acorda pacientului sansa de a vedea de la inceput aspectul danturii si ce modificari isi doreste.

Durata tratamentului cu fatete dentare este de maxim 10 zile, pentru ambele arcade. In aceasta perioada este realizata prepararea minim-invaziva a dintelui, realizarea lor de catre technician si cimentarea finala. Pana la aplicarea fatetelor din ceramica, se aplica fatete provizorii, care au rolul de a proteja dintele si pentru confortul estetic al pacientului. 

Implanturi dentare

Nu mai este o noutate succesul avut de tratamentul cu implanturi dentare. Folosite deja de peste 50 de ani, inlocuiesc cu succes dintii lipsa si restabilesc echilibrul ocluzal.

Dupa extractia unui dinte si perioada de vindecare, este recomandata inserarea unui implant dentar si aplicarea unei coroane dentare, care sa inlocuiasca functiile dintelui pierdut.

Detaliile interventiei cu implanturi dentare se stabilesc doar dupa consultatia dentara, radiografia panoramica si Computerul Tomograf realizat pe zona dentara afectata.

Numarul de implanturi si perioada la care sunt aplicate coroanele definitive difera de la pacient la pacient, tinand cont de mai multe aspect, inclusive starea de sanatate generala a organismului.

Amanarea inlocuirii unei dinte pierdut sau mai multi duce la:

 • retractia osului
 • retractia gingivala
 • deteriorarea dintilor vecini
 • dezechilibrarea ocluziei(muscaturii), care produce reactii in tot organismul
 • disconfort social, prin evitarea expunerii danturii.
 • Scaderea increderii in propria persoana

Tratamentele endodontice sunt efectuate in cazul in care structura dintelui este deteriorate profund si este afectat nervul. In aceste situatii apar de obicei durerile dentare.

O carie, care apare ca un mic punct in smaltul dintelui, poate ascunde de fapt o deteriorare masiva.

Tratamentul efectuat pentru cariile aparute este denumit obturatie si difera in functie de dimensiunea zobei afectate de carie, de aici avem obturatie gr 1,2 sau 3.