TOP temeri la dentist de care au scapat pacientii

TOP temeri la dentist de care au scapat pacientii

Teama de a merge la medicul stomatolog este cateodata mai puternica decat durerea dentara. Va prezentam mai jos cele mai frecvente temeri legate de dentist, temeri ce pot fi depasite.

Sunetul si mirosul

Cand intri in cabinetul stomatologic primul impact temator apare atunci cand simti mirosul produselor antiseptice si cand auzi sunetul produs de instrumente. Simturile se amplifica atunci cand iti este teama.

Durerea

Prima intrebare pe care o pun cei mai multi pacienti este "o sa ma doara?". Primul impuls este de a te retrage dar din fericire exista metode moderne ce ajuta tratamentul stomatologic sa fie mult mai usor si confortabil. Ca si metode avem: injectia cu ser anestezic, gelul anestezic, spray cu lidocaina.

Acele

Teama de ace este cea mai mare frica a pacientilor. Procedurile minim invazive pot fi realizate si fara anestezie iar atunci cand este necesara exista variante pentru a diminua disconfortul creat de intepatura acului (gelul anestezic si spray-ul cu lidocaina, acesta fiind aplicate local).

Freza

Zgomotul si vibratia produse de acest instrument pot fi motive de teama.  Sunt persoane pentru care acele si durerea sunt neinsemnate pe langa freza utilizata. Din fericire stomatologia de azi foloseste freze mult mai silentioase datorita utilizarii unei aparaturi moderne si de buna calitate.

Costul

Multi oameni renunta la vizita stomatologica din cauza bugetului limitat. Este de apreciat un serviciu stomatologic de calitate, dar care pentru unii pacienti poate fi prea mult. Fiecare pacient are nevoile sale si normal, posibilitatile sale. In functie de acestea se pot gasi variante de rezolvare a problemelor dentare, cum ar fi: in functie de planul de tratament elaborat de medicul specialist, se acorda anumite reduceri astfel, fiecare pacient putand beneficia de serviciile noastre.

Experiente neplacute

Experientele neplacute dobandite pe parcursul vietii ne fac sa trecem greu peste aceste momente, momente ce ne revin in minte ori de cate ori pasim in cabinetul stomatologic. Este bine de stiut ca stomatologia moderna foloseste metode mult mai confortabile pentru pacient , iar in cazul in care este necesar se pot folosi metode precum sedarea constienta.

Sfatul nostru este sa lasati in urma aceste temeri si sa pasiti cu incredere in clinica noastra stomatologica. Aici veti cunoaste o echipa de profesionisti, care cu siguranta va gasi cele mai bune si blande solutii pentru a va reda zambetul mult dorit.